В писмо, изпратено до Сотир Цацаров, главният прокурор на САЩ

...
 В писмо, изпратено до Сотир Цацаров, главният прокурор на САЩ
Коментари Харесай

Главният прокурор на САЩ поздрави Цацаров

 

В писмо, изпратено до Сотир Цацаров, основният прокурор на Съединени американски щати Уилям Бар насочва поздравления и пожелания за сполучлива работа във връзка избирането му за ръководител на Комисията за противопоставяне на корупцията и за лишаване на нелегално добитото имущество (КПКОНПИ). В писмото се сочи, че " България продължава да прави обилни стъпки в битката с корупцията и укрепването на правоохранителните институции и аз съм убеден, че Вашата отдаденост на работа за страната и върховенството на закона ще продължи и в новата Ви служба като ръководител на КПКОНПИ ", оповестиха от Антикорупционния орган.

Уилям Бар акцентира, че близкото партньорство сред Съединените американски щати и Република България по въпроси, свързани с работата на правоохранителните и правосъдните органи, е от изключително значение, и прави оценка високо приноса на Прокуратурата на Република България в общите старания.

В писмото си американският основен прокурор показва убеденост, че сполучливото съдействие сред прокурорските органи на двете страни ще продължи и в мандата на основния прокурор Иван Гешев.

Уилям Бар е 85-тият основен прокурор на Съединени американски щати, на този пост след Джеф Сешънс. Номинацията му е оповестена от президента Тръмп на 7 декември 2018 година, а на 14 февруари 2019 година Сенатът утвърждава назначението. Тази служба той заема за повторно – бил е 77-мият основен прокурор на Съединени американски щати за интервала 1991 – 1993 година В историята на Съединени американски щати единствено още един правист е бил назначаван два пъти за основен прокурор.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР